Boeken

 

Verwacht: Het Werkstuk (11+)

30 augustus 2019

Eva heeft elf tenen en nul vaders. Als iedereen voor biologie een werkstuk moet maken doet Eva het over ‘biologische vaders’. Haar moeder vertelt bijna niets over hem, maar dat houdt haar niet tegen. Hoe meer ze zich in haar werkstuk vastbijt, hoe zekerder ze weet dat ze hem wil zien. Ze schakelt zelfs stiekem een televisieprogramma in, en reist mee naar Suriname. Dan, wanneer het spoor daar doodloopt, ziet ze nog één kans…
Wat begint met een onschuldig werkstuk, eindigt in een levensgevaarlijke zoektocht.
(Verschijnt later dit jaar.)

Schrijf de eerste reactie

Spijkerzwijgen

6 april 2015
Vonkie (12) logeert bij haar opa op de boerderij. Ze vindt het maar saai, tot opa verhalen begint te vertellen over vroeger, toen hij met zes broers op de boerderij woonde. Verhalen over slimme streken, briesende buurmannen en ziedende zwanen.
Maar Vonkie merkt dat opa niet alles vertelt. Wat is er toch gebeurd tussen hem en zijn lievelingsbroer? Waarom mag ze niet in de buurt komen van de oude molen? Samen met haar achterneef Sven probeert Vonkie de waarheid te achterhalen. En dan komt het verleden ineens gevaarlijk dichtbij.

Lees verder…

30 Reacties

Spinder

28 juni 2012

Drie jaar geleden heeft Hidde een geheime kelder ontdekt onder zijn huis. Niemand weet ervan, alleen hij en zijn grote broer. Hidde heeft daar zijn insectenlaboratorium gebouwd, met krekels, sprinkhanen, glimwormen, neushoornkevers, noem maar op. Maar nu heeft zijn grote broer een nieuw drumstel en wil hij de kelder inpikken. En dus is het oorlog.
Hidde maakt geen enkele kans, maar hij heeft één wapen: het geheim dat de broers al een paar jaar bewaren. Een verschrikkelijk geheim.

‘Spinder zou heel goed het lievelingsboek van vele kinderen kunnen worden.’ NRC 6 april 2012

Gouden griffel 2013

Lees verder…

81 Reacties

Wie is er bang voor de Voetbalzombies?

24 mei 2012

Ramon houdt van voetbal.
Maar niet van verliezen.
Over twee weken komt zijn vader kijken.
Dan moet zijn team winnen. Echt winnen.
Maar hoe? Ze missen twee man!
Dan vertelt Nanie over zombies.
Die helpen als je ze heel hard nodig hebt.
En Ramon heeft hulp nodig…

Misschien kan het helemaal niet.
Misschien is het maar een verhaal.
Maar ik geloof het. Ik wil het geloven.
Want ik wil een zombie.

 

GEGEVENS
Jeugdboek (7+) Uitgeverij Querido, 2016
In de reeks Tijgerlezen voor beginnende lezers
Illustraties: Elly Hees
ISBN: 978 90 451 1989 2 / NUR 287

BESTELLEN
Bestel dit boek in de webwinkel van Querido.

3 Reacties

Dissus

30 september 2011

Winnaar Gouden Griffel 2011!

Na een gevecht in het zwembad raken Dissus en zijn vrienden onderweg naar huis hopeloos verdwaald. Ze beginnen aan een barre tocht langs een eenogige boer, grijpgrage kraanmachines en bloeddorstige hengelaars. Maar eenmaal thuis komt Dissus oog in oog te staan met zijn allergrootste nachtmerrie. Hij zint op wraak!

Wacht maar
In mijn kop
groeit een plan
broeit een plan
mijn wraak is zoet
en zwart als drop

Lees verder…

19 Reacties

Geel Gras

28 september 2011

Steek ik mijn hoofd door de ritsopening van mijn tentje en wat zie ik: het veldje is leeg. Mijn vader en moeder vertrokken. Auto weg. Hun grote tent weg. Alleen mijn tentje staat er nog. En de afwasteil. En de waslijn met twee rode theedoeken. Zijn ze ook vergeten.

Fieke is bijna elf en ineens alleen op de camping. Wat nu? Gelukkig ontmoet ze Jantwan, die ook in Frankrijk op vakantie is. Samen beleven ze allerlei avonturen. Ze zwemmen ’s nachts in het meer en jagen andere campinggasten de stuipen op het lijf.

Na een tijdje heeft Fieke er echt genoeg van. Ze wil haar ouders terug! Jantwan bedenkt een plan, maar dan raakt Fieke hem ook nog kwijt…

Lees verder…

8 Reacties

Theater