Binnenkort: Het Werkstuk (11+)

24 oktober 2019

Eva heeft elf tenen, één beroemde moeder, en nul vaders. Oké, ze heeft wel een vader, maar haar moeder wil niets over hem vertellen. Als Eva een werkstuk moet maken over iets waar ze meer over wil weten, kiest ze dus ‘biologische vaders’ als onderwerp. Hoe meer Eva zich in haar werkstuk vastbijt, hoe zekerder ze weet dat ze haar vader wil ontmoeten. Als ze ontdekt dat hij waarschijnlijk in Suriname woont, schakelt ze stiekem de hulp in van een televisieprogramma. Het wordt een duizelingwekkende zoektocht. Hoe ver gaat ze om haar vader te vinden?
(Verschijnt 14 november.)

Gegevens

Jeugdroman (10+) uitgeverij Querido, 2019
Met tekeningen van Karst-Janneke Rogaar
ISBN: 9789021414867
Prijs: 15,99
Ook verkrijgbaar als E-book of luisterboek.

Fragment

Ik probeer niet aan kaaimannen te denken. Of aan piranha’s. Ook niet aan watergeesten. Alleen aan de overkant. Het is niet ver.
Tot mijn middel sta ik in het kolkende water, mijn handen om het touw geklemd. Het laatste restje van de touwbrug. De rivier trekt en trekt. Vogels krijsen boven het geraas uit, alsof ze me aanmoedigen: kom op Eva, je kunt het!
De overkant. Daar moet ik heen. Daar is hij. Ergens achter die muur van bladeren, boomstammen, stengels en lianen.
Ik zet een stap, dieper de rivier in. Het water komt tot boven mijn navel en sleurt me al bijna mee. Maar dan willen mijn voeten niet meer verder. Het touw schuurt in mijn handen, de spieren in mijn armen beginnen te trillen. Duizenden kilometers heb ik gereisd, en nu ik zo dicht bij ben, durf ik niet meer.
Nog één keer kijk ik om. Aan een tak hangt mijn rugzak met mijn telefoon en mijn werkstuk waar het een paar weken geleden allemaal mee begon. Als ik een ander onderwerp had gekozen, had ik nu niet hier gestaan. Dan zat ik nu gewoon in de klas, naast het lege aquarium, achter Luuk.

Bestellen

Bestel dit boek bijvoorbeeld via de site van Querido

Reacties

 

Boeken

Theater