Simon

 

Simon

Foto: Chris van Houts


Over Simon van der Geest

In 1978 werd ik geboren in Gouda. Ik groeide op in een piepklein dorpje tussen eindeloze weilanden. Na de middelbare school en een jaar Folkehøgskole in Noorwegen volgde ik een opleiding tot theaterdocent aan de toneelschool in Arnhem. Ik speelde en regisseerde stukken, en ontdekte hoe leuk het is om toneelstukken te schrijven. Ik volgde de toneelschrijfopleiding in Utrecht en begon daar mijn eerste verhalen en poëzie. Nu schrijf ik boeken, gedichten en toneelstukken, het liefst voor kinderen. Daarnaast bezoek ik veel scholen en bibliotheken en geef ik toneel(schrijf)workshops en lezingen.

 

Mini-interview uit ‘Vijf draken verslagen’:
 

Simon, wie waren je helden? Batman en Superman. Ik heb geprobeerd te vliegen als Superman, met mijn handen naar voren, maar ik brak mijn pols.

Noem eens iets heldhaftigs? Ik heb boeken geschreven waar ik trots op ben en we zijn een keer over het hek van het zwembad geklommen om te gaan zwemmen.

En iets lafs? Toen het alarm afging sprong ik er als eerste weer uit, vluchtte het bos in en liet mijn vrienden stikken.

Weet je je eerste gedicht nog? ‘Ale boomen die ik ken weet se hoe ferlieft ik ben oowoowoowoo.’ Toen was ik zes. Maar volgens mij heb ik het gejat van Kinderen voor kinderen.

Boeken

Theater